BEOHEMIK DOO
Preduzeće Beohemik doo osnovano je 1991. godine u Šidu. 1995. godine proizvodnja se prebacuje u Beograd. Od tada do danas Beohemik se razvijao postepeno, šireći svoj program i delovanje na tržištu Srbije i zemalja u okruženju. Od početka rada, svoju konkurentsku prednost preduzeće je baziralo na kvalitetu proizvoda. Proizvodni program je dosta širok, a izdvajaju se sledeći proizvodi: premazi za zaštitu drvenih i metalnih površina na uljanoj, nitro i vodenoj bazi, autohemija, termootporne boje, građevisnki program, boje za zidne površine, lepkovi i kancelarijski program.

Poslovna politika kojom se preduzeće Beohemik vodi je posvećenost stalnom razvoju kvaliteta i proizvoda, redovno i brzo snabdevanje robom, ulaganje u kadrove kako u proizvodnji tako i u svim ostalim sektorima firme, kao i unapređenje komunikacije kako sa kupcima tako i dobavljačima, a sve radi uspešnijeg poslovanja.

U sopstvenom vlasništvu Beohemik ima tri proizvodna pogona, od kojih se jedan nalazi na Altini u Zemunu, a dva se nalaze u Novoj Pazovi. Proizvodni kapaciteti su tako projektovani da se odgovara svim zahtevima tržišta u pogledu količine kako u Srbiji tako i u zemljama u okruženju.